“The Glory” Dizisini Sevdiyseniz İzlemeniz Gereken 5 K-Drama izle
Asyacuk

Sevilen k-drama “The Glory”nin bu yılın en çok konuşulan dizilerinden biri olduğu tartışmasız bir gerçek. Dizi o kadar sevildi ki bu yıl birçok ödüle aday gösterildi. Uluslararası alanda da ses getiren drama sadece hayranlar tarafından çok sevilmedi. Aynı zamanda birçok kişinin hayatına dokundu. Dizideki intikam hikayesi izleyenlerin o kadar hoşuna gitti ki birçok k-drama hayranı intikam ile dolu dizi arayışına girdi. Eğer, iyinin kötüyü yenmesi veya sosyal statü temaları hakkında daha fazla dizi izlemek istiyorsanız sizler için hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz.

1) My Mister

My Mister IMDb: 9,1

My Mister Konusu:

Dizi, farklı jenerasyondaki insanların hayatları ile ilgili farklı değerleri tasvir edecek. 40’lı yaşlardaki bir adamın (Lee Sun-Kyun) hayatındaki zorluklara katlanması ve ondan farklı bir hayat yaşamasına rağmen 20’li yaşlardaki bir kadının (IU) onun gibi hayatındaki zorluklara katlanmasını anlatmaktadır. Onlar birbirlerinin hayatlarına baktıklarında birbirlerine derman olur.

Lee Sun-Kyun dizide bir inşaat şirketinde mühendis olarak çalışan Park Dong-Hoon karakterini canlandırmaktadır. Hayata karşı her zaman tedbirli yaklaşmaktadır. Sessiz ve çektiği acıları içine atan Dong-Hoon sevdikleri için her şeyi yapan birisidir.

IU dizide 20’li yaşlarında olan Lee Ji-An karakterini canlandırmaktadır. Park Dong-Hoon’un (Lee Sun-Kyun) çalıştığı inşaat şirketinde sözleşmeli bir işçi olarak çalışan Ji-An hem hasta büyükannesine bakmaktadır hem de borçlarını ödemeye çalışmaktadır. Hayattın zorluklarından usandığı için geleceğe dair ne bir hedefi ne de bir hayali vardır.

2) Who Are You – School 2015

Who Are You – School 2015 IMDb: 7,7

Who Are You – School 2015 Konusu:

Dizi, Gangnam, Seul, Güney Kore’deki prestij sahibi özel bir lise olan Sekang Lisesi’nde geçmektedir. Eun-Byul (Kim So-Hyun), bu lisede popüler bir öğrencidir ve gizemli bir şekilde ortadan kaybolur.

Bu arada, Lee Eun-Bi (Kim So-Hyun), Go Eun-Byul’a ikizi kadar benzemektedir. Eski okulunda arkadaşsız olan ve zorbalık gören Eun-Bi okuldan atılır. Arkasında uzaklara gideceğini belirten bir yazı bırakarak kendini suya atar. Gözlerini bir hastanede açar ama hiçbir şey hatırlamamaktadır. Herkes onu kaybolan Eun-Byul zanneder. Eun-Bi her şeyden habersiz Eun-Byul’un hayatını yaşamaya başlar.

Gizli sırları ve arzuları ortaya çıkmaya başlarken okulda popüler bir kız olarak kalabilmek için kendi kişiliğini gizleyerek mücadele eder. Zaman ilerledikçe, onların seçkin dünyası, kendi kurallarına ve düşüncelerine ters gitmektedir.

3) Penthouse

Penthouse IMDb: 7,9

Penthouse Konusu:

Dizi, Gangnam’da, elit kesimin yaşadığı, ‘Penthouse’ adlı 100 katlı lüks bir apartman kompleksinde yaşayan bir grup kadının etrafında dönmektedir. Onlar, elit kesimin birer parçası ve gözdesi olabilmek için yavaş yavaş kendilerini birer canavara dönüştürür.

Lee Ji-Ah dizide ‘Penthouse’un kraliçesi olarak adlandırılan Sim Soo-Ryeon karakterini canlandırıyor. Varlıklı bir ailede dünyaya gelmiştir ve hiçbir zaman maddi sıkıntı çekmemiştir. Zarif ve ağırbaşlı birisidir.

Kim So-Yeon dizide ‘Penthouse’ sakinlerinden biri olan Cheon Seo-Jin karakterini canlandırıyor. Varlıklı bir ailede dünyaya gelmiştir. Gösterişli, kibirli ve aşırı derecede hırslı birisidir.

Eugene dizide elit kesime dâhil olabilmek için her şeyi yapmayı göze alan Oh Yoon-Hee karakterini canlandırıyor. Fakir bir ailede dünyaya gelmiştir ve hayatını maddi zorluklarla geçirmiştir. Yapabildiği her türlü işte çalışmıştır. Ayrıca, çocuklarının başarılı birer hayatı olabilmesi için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışmaktadır. Elit kesime girebilirse, çocuklarının hayatta başarılı olma şanslarının daha yüksek olduğunu düşünmektedir.

4) Reborn Rich

Reborn Rich IMDb: 8,1

Reborn Rich Konusu:

Dizi, 80’lerin çalkantılı yıllarında bir Chaebol klanının ailesine sadakatini gösterdikten ve onlar için on yıl çalıştıktan sonra haksız yere zimmete para geçirmekle suçlanıp vahşice ortadan kaldırılan bir adamın hikayesini konu alıyor. Beklenmedik bir şekilde aynı ailenin en küçük oğlu Jin Do Joon olarak yeniden doğar ve geçmiş yaşamında yaptıkları için onlardan intikam almayı görevi haline getirir.

Song Joong-Ki dizide, sadık kaldığı Sunyang Group ailesi tarafından zimmete para geçirmekle suçlanan ve öldürülen Yoon Hyun Woo karakterini canlandırmaktadır. Ailenin en küçük oğlu Jin Do Joon olarak yeniden doğar ve intikam almak için şirketi devralmaya çalışır.

Shin Hyun Bin dizide Seul Merkez Bölge Savcılığında çalışan genç savcı Seo Min Young rolünü üstlenmektedir. Her şeye göğüs germeye ve hatta adalete hizmet etmek için kanunlara meydan okumaya hazır birisidir. “Sunyang Group ailesinin azraili” olarak adlandırılan Seo Min Young, ailenin yasa dışı kalıtsal veraset uygulamalarını takip eder ve bu süreçte ailenin en küçük oğlu Jin Do Joon ile aralarında bir ilişki gelişir.

Lee Sung Min dizide, Sunyang Group’un başkanı Jin Yang Chul karakterini canlandırmaktadır. Yoksulluk içinde büyüdükten sonra, finans dünyasının zirvesine tırmanır ve bitmek bilmeyen para hırsı yüzünden amansız rekabetçi ve sert biri haline gelir.

5) Lookout

Lookout IMDb: 7,6

Lookout Konusu:

Dizi, sevdiklerini işlenen bir suç yüzünden kaybeden ve bu suçluların cezalandırılmaması üzerine günlük hayatlarını devam ettirmekte zorlanan insanların adaleti sağlamak için kurduğu ‘gözcüler’ adlı bir grubun etrafında dönmektedir.

Kim Young-Kwang dizide bir savcı olan Jang Do-Han karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri, karşılaştığı adaletsizlik yüzünden intikam alma hırsı ile dolu bir canavara dönüşür. – “Kimse benim gerçek yüzümü bilmiyor, ben bile bilmiyorum.”

Lee Si-Young dizide eskiden bir dedektif olan Jo Soo-Ji karakterini canlandırmaktadır. O, eskiden bir atıcılık sporcusuydu. Onun kızı bir cinayete kurban gider ve kızının ölümünden sorumlu olan kişiye cezasını verebilmek için ‘gözcüler’ adlı gruba katılır. – “Eskiden şiddet suçları bölümünde bir dedektifken şimdi kızını kaybetmiş bir kaçak.”

Kim Seul-Gi dizide tüm ailesini bir suç olayında kaybeden Seo Bo-Mi karakterini canlandırmaktadır. O, yaşadığı bu korkunç olayı bir türlü atlatamamıştır. Onun karakteri, sosyal iletişim kurmaktan kaçınan birisidir. Bir gün, ‘gözcüler’ ile tanışır. Gözetim kameralarını izlemek ve bütün ulusa göz kulak olmak için bu gruba katılır. – “Bu cehennemden kaçmak için her şeyi yapardım.”

Kim Tae-Hoon dizide bir savcı olan Kim Eun-Joong karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri adaletin her şeyden önce geldiğine inanan birisidir. Bir gün, bir adaletsizliğin karşısında hiçbir şey yapamaz. Bu yüzden ‘gözcüler’ grubuna katılır. – “Bu neslin saf ve tutkulu savcıya ihtiyacı var.”

Yorumlar (0)



background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1