Yaklaşan Dizi “Jeong Nyeon” Hakkında Her Şey izle
Asyacuk

Yaklaşan Dizi “Jeong Nyeon” Hakkında Her Şey

Seo Ireh ve Namon’un ortak olarak ürettiği webtoon olan “Jeong Nyeon” halkın yeoseong gukgeuk sanatına olan ilgisini önemli ölçüde yeniden canlandıran devrimci bir feminist karikatürü olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik bu ilgi çekici hikâye yakın zamanda k-drama uyarlaması olacak.

Merakla beklediğimiz diziye geçmeden önce Yeonsong gukgeuk sanatı hakkında bilgi verelim istedik. Çünkü bu sanatın ne olduğunu bilmek diziyi daha iyi anlamamıza yardım edebilir.

Geleneksel hikayeleri, birincil hikâye anlatımı ile anlatan geleneksel Kore müzikal tiyatrosu olan Yeonsong gukgeuk’un kilit noktası tutkulu aşk ve savaş hikayelerini tasvir etmek için her zaman hem erkek hem de kadın rollerini üstlenen kişilerin tamamının kadınlardan oluşan bir topluluk tarafından icra edilmesidir.

Bu sanat türü, 1950’lerde Güney Kore’de oldukça popülerdi. Ancak her şeyin sonu geldiği gibi bununda geldi ve dijital medya tabanlı eğlencenin başlamasıyla, sonunda çekiciliğini kaybetti. Ancak geçmişe baktığımızda Yeonsong gukgeuk aktrisleri, günümüzdeki K-pop idolleri ile aynı seviyedeydi. Neyseki Seo Ireh ve Namon, çalışmalarında kaybolmak üzere olan bu sanatı korumak istediler. Ve bunu öyle güzel yaptılar ki kısa sürede 2019 Yılının Manhwa’sı ödülünü kazandılar.

Hikayesine Göz Atalım 

Jeong Nyeon’un iki ana kahramanı Yoon Jeong Nyeon ve Heo Yeong Seo’dur. İki karakter birbirinin tamamıyla tersidir. Jeong Nyeon dağınık, canlı ve enerji doluyken Yeong Seo, soğuk bir dış görünüşe sahip, ciddi ve düzgün birisidir. Ama aslında, ailesinin onayını almak için mükemmeliğin peşinde koşmaktadır.

Mokpo’dan genç bir kadın olan Jeong Nyeon, yoksulluktan kaçış yolunu ünlü bir gukgeuk olmak olarak görüyor ve bunun hayalini kuruyordu. Heo Yeongseo ise ayrıcalıklı bir aileden gelmekte ve aynı kariyeri sürdürmektedir. Bununla birlikte Jeong Nyeon doğuştan bir dahidir. Ancak içinde bulunduğu koşullar onun zihnine aşağılık kompleksi oluşturmuştur. Öte yandan Yeong Seo, varlıklı bir geçmişe sahip biri olarak üstünlük kompleksine sahiptir.

Hikâye, iki ana karakterin rekabeti ve kişisel gelişimi üzerinde ilerlemektedir. Aynı zamanda dönemin tarihine panoramik bir bakış sunan hikâye, kadın özerkliği, cinsiyet ifadeleri, sınıf eşitsizliği, cinsiyet önyargısı ve queer kimlikleri gibi karmaşık temalarında üzerinde duruyor.

Drama Uyarlaması Nasıl Olacak?

Haberlere göre aktris Kim Tae Ri, K-Drama uyarlamasında Jeong Nyeon karakterini oynaması için görüşmelerde bulunuyor. Kim Tae Ri’nin dizide yer alması hakkında yazarlardan biri önceki bir röportajında Jeong Nyeon’un orijinal karakterinin Kim Tae Ri’nin The Handmaiden filmindeki görünümünden sonra ortaya çıktığını ve onu baz aldığını açıklamıştı.

Yeong Seo rolü için ise Shin Ye Eun’un ismi adaylar listesinin başında yer alıyor. “The Glory” dizisindeki son performansı ile sektörde çok yönlü bir aktör olarak kendini kanıtlayan başarılı oyuncunun hayranları bu karakterle ne gibi yeni sürprizler getirebileceğini görmek için can atıyor.

Dizinin çekimlerinin 2023’ün ikinci yarısında Studio N yapımı altında başlaması planlanıyor.

Yorumlar (0)



background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1